„АЛКАЛОИД“ ВО ПОСЛЕДНОТО КОЛО ИГРА ПРОТИВ „SHSM LEGACY SQUARE MOSCOW”

Денес со почеток од 15,00 часот ќе започне последното седмо коло, каде што на првата табла се среќаваат екипите на Алкалоид и „SHSM Legacy Square Moscow”.За оваа екипа на првата табла настапува поранешниот член на ШК „Алкалоид” велемајсторот Ернесто Инаркиев. Во овој меч Алкалоид влегува со еден бод повеќе од својот противник и останатите конкуренти.

Паровите по табли се следни:

BO.2ALKALOID (MKD)RTG8SHSM LEGACY SQUARE MOSCOW (RUS)RTG0 : 0
1.1GMDing, Liren2764GMInarkiev, Ernesto2714
1.2GMAndreikin, Dmitry2726GMDubov, Daniil2648
1.3GMEljanov, Pavel2757GMMalakhov, Vladimir2698
1.4GMJakovenko, Dmitry2709GMGrachev, Boris2632
1.5GMYu, Yangyi2721GMNajer, Evgeniy2683
1.6GMKryvoruchko, Yuriy2702GMPopov, Ivan2596