Шахисти​

ЕКАТЕРИНА АТАЛИК

Родена е на 14 ноември 1982 година во Русија. Во 2001 година станува женски велемајстор, а во 2007 година ја освојува титулата интернационален мајстор. За Алкалоид настапи во 2021 и 2022 година.

Позначајни резултати:

  • Во 1997 станува европски младински шампион во категорија девојки до 16 години
  • Во 2006 година го освојува второто место на 3rd Mediterranean Chess Championship во апсолутна конкуренција и е прогласена за шампион во женска конкуренција
  • Во април 2006 година станува европски првак во женска конкуренција
  • Шампион на Турција е во 2008 и 2016 година
  • Во 2016 година убедливо победува на 15th Prague Open со 8 поени од 9 партии

 

Линк до страната на Фиде профилот https://ratings.fide.com/profile/4130189