Шахисти

ЕФТОВСКА ЛЕА

Родена на 28 Јули 2003 во Вајден, Германија. Студира на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство.

Позначајни резултати:

  • Прво место во женска конкуренција на ,,Bindlach Jugendopen’’ во Германија во 2014 година
  • Второ место на Државно Младинско Првенство на Македонија во 2015, 2016, 2017 и 2020 година
  • Прво место на Државно Младинско Првенство на Македонија во 2018 и 2021 година
  • Прво место во женска конкуренција до 16 години на Јуниорски шаховски турнир ,,Квалитет 2018”
  • Прво место во женска конкуренција на Јуниорски шаховски турнир ,,Етно село Тимчевски” во 2019 година
  • Второ место на Екипно првенство на Македонија за млади во 2021

 

Линк до страната на Фиде профилот https://ratings.fide.com/profile/15004902