Шахисти​

СЕКУЛОВСКА ВЕСНА

Родена 08 февруари 1973 во Скопје. Член на ШК."Алкалоид" од 2001 година.

Позначајни резултати:

  • Пионерски првак на Македонија во 1988 година
  • Пионерски првак на СФРЈ во 1988 година
  • Делба на 2-4 место на Европско кадетско првенство во 1988 година
  • Второ место на младниски шампионат на СФРЈ во 1989 година
  • Златен медал на втора младинска табла за репрезентацијата на СФРЈ на Балканијадата во 1990 година во Грција
  • Младниски првак на Македонија во 1991 и 1992 година
  • Сребрен медал на втората табла на Европскиот екипно првенство во Бугарија 2003 година
  • Член на македонската шаховска репрезентација од 1994 до 2008 година, настапувајќи на осум Шаховски Олимпијади и седум Европски екипни првенства

 

Линк до страната на ФИДЕ профилот https://ratings.fide.com/profile/15000648