ШК „АЛКАЛОИД“ ПРОТИВ РУСКАТА ЕКИПА „MEDNYI VSADNIK” ВО ДЕРБИТО НА ПЕТТОТО КОЛО

Денес со почеток од 15,00 часот ќе започне петтото коло,а со тоа започнуваат и решавачките мечеви во борбата за највисок пласман. Екипата на ШК „Алкалоид“ за противник ќе ја има екипата „Mednyi Vsadnik” која што е четврто рангирана на турниот. Руската екипа предводена од повеќе кратниот руски шамнпион Петер Свидлер,во минатото коло го декласираше српскиот екипен шампион „ВШК Свети Николај Српски“. Двете екипи се едиствените со максимални четири победи од четири кола. Се очекува многу неизвесен и драматичен меч, по кој што Алкалоид со евентуална победа, би се издвоил сам на првото место.

Паровите по табли се следни:

BO.2ALKALOID (MKD)RTG4MEDNYI VSADNIK (RUS)RTG0 : 0
1.1GMDing, Liren2764GMSvidler, Peter2742
1.2GMAndreikin, Dmitry2726GMDominguez Perez, Leinier2752
1.3GMEljanov, Pavel2757GMVitiugov, Nikita2718
1.4GMJakovenko, Dmitry2709GMBu, Xiangzhi2698
1.5GMYu, Yangyi2721GMMatlakov, Maxim2691
1.6GMKryvoruchko, Yuriy2702GMFedoseev, Vladimir2673