ШК „АЛКАЛОИД“ ВО ЧЕТВРТОТО КОЛО ЌЕ ИГРА ПРОТИВ ЕКИПАТА НА „ЖИГУЛИ”

Денес со почеток од 15,00 часот ќе започне четвртото коло од Европскиот Клупски Куп. Екипата на ШК „Алкалоид“ за противник ќе ја има незгодната екипа „Жигули”. Руската екипа е составена од 6 велемајстори, во минатото коло оствари висока победа против фаворизираната екипа „AVE Novi Bor“. Двете екипи се со максимални 6 бода и денес се среќаваат на првата табла.

Паровите по табли се следни:

 
BO.10ZHIGULI (RUS)RTG2ALKALOID (MKD)RTG0 : 0
3.1GMSjugirov, Sanan2635GMAndreikin, Dmitry2726
3.2GMOparin, Grigoriy2621GMEljanov, Pavel2757
3.3GMPredke, Alexandr2579GMJakovenko, Dmitry2709
3.4GMFrolyanov, Dmitry2539GMYu, Yangyi2721
3.5GMGeller, Jakov2488GMKryvoruchko, Yuriy2702
3.6GMBrodsky, Michail2523GMNedev, Trajko2480